2010/09/11

Livet och gräsplättarna

Jag har hittat Berlins motsvarighet till Stockholms Hammarby Sjöstad. En del av staden fast ändå lite lagom isolerat, nybyggt, rent, inga affärer, bara bohus. Vatten.

Stället kallas Stralau, är en halvö i Spree i närheten av Treptower Park och för att komma dit måste du korsa en bro, en järnvväg och sen en hårt trafikerad bilväg. Som sagt, lite lagom isolerat. Stralau befolkas av alla som längtade efter en liten gräsplätt som barnen kan springa på. Och snart kommer ännu fler - det byggs för fullt. Liksom på säkert hundra andra ställen här i Berlin. Överallt poppar det upp radhus med små gröna fyrkanter framför. Snart är alla de stora, tomma fälten som förut var så typiska för Berlin bebyggda. Det går fort och är lite spännande. Vem vet, kanske sitter jag på en sån där gräsplätt själv om några år? Dricker en cosmopolitan medan barnen leker med grannarna på plätten bredvid.

2 kommentarer:

  1. Intressant observation! Verkar vara lite Västra Hamnen-stil (Malmös svar på Hammarby sjöstad). Jag upphör aldrig att fascineras över byggivern i den här stan. Vi har redan 100 000 tomma lägenheter, lokaler, kontor och hotellrum - men vi bygger lite till! :)

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se