2011/01/13

Helgtips: Värme och karibiska vibbar

Nu är det inte roligt längre. Det ligger en grått dis över Berlin. På gatorna är det slask. Ömson snorhalt, ömsom blöta skor och strumpor. Lite småregnigt. Blä.

Därför har jag tagit fram ett helgprogram med tema "värm mig". Lite hett, lite exotiskt, lite bada, lite mindre vinter. Se här:

Fredag
En middag på asiaten Good Time i Mitte får utgöra starten på min värmande antislaskhelg. Beställ in något hett och ät upp maten i en inredning präglad av bambu och parasoller.

Lördag
Botanische garten i Dahlem ordnar då och då ett skönt jippo bland sina exotiska växter, Tropische nächte, och nu på lördag är det dags igen. Drick färgglada cocktails och lär dig mer om någon köttätande kaktus (en Darlingtonia kanske?) till tonerna av karibisk musik. Ju fler drinkar du dricker desto mer övertygad lär du bli om att du verkligen befinner dig i någon djungel någonstans. Och det låter ju som en bra plan.

Söndag
Flyt runt i den enorma floatingbassängen i anläggningen Liquidrome och värm upp dig i deras fina bastuar. Det här verkligen ett bra ställe att glömma slasket för en stund, men gå inte dit om du är rädd för att se andras könsorgan. Det är naket som gäller, förutom i bassängen.

Så, nu känns det snart bättre.

Not så very lovely, nej

3 kommentarer:

 1. Jag fick vårvibbar när jag kom till berlin i fredags. När jag klev på planet var det -10 i sthlm och när jag klev av i berlin möttes jag av nästan +10. 20 graders skillnad nästan!

  Och i lördags hörde jag minsann fåglarnas kvitter när jag spatserade i den ömsom sol- och molniga fuskvåren. =)

  SvaraRadera
 2. Anna Krantz Moén2 december 2011 18:32

  Tack för en rolig och innehållsrik blogg om Berlin! Kan du händelsevis ge några idéer om vad man gör med två tonåringar (15 och 18 år) i ett januarikallt Berlin? Har bara varit där på vår och sommar innan och då med vuxet sällskap: ) Tack än en gång för en kul blogg!
  Med vänlig hälsning. Anna

  SvaraRadera
 3. Hej Anna! Åh, det finns massor att göra med tonåringar. Om de inte tycker att det är jobbigt med nakenhet (gjorde jag när jag var åtminstone femton) så är Liquidrome (http://www.liquidrom-berlin.de/de/) superhärligt under vintern. Bastubad (obs! Naket, mixat!) och bad i en enorm floatingbassäng. K

  anske en alternativ guidad tur till Berlins subkulturer kan vara något. Gå in här och kolla: http://alternativeberlin.com/

  Shopping kring Hackescher markt och ja, gå till restaurangen White Trash Fast Food och ät mycket goda hamburgare. Det är ett punkigt och kitchigt ställe som har en hel del livekonserter också. Kul!

  Sen beror det ju helt klart vad ni är intresserade av, men det finns mängder av museum här. Allt från keramikskärvor till DDR-museum och just det, ett Currywurstmuseum.

  Ok, det var lite tips. Hoppas att det hjälpte dig lite på vägen!

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se