2011/01/27

Vilket flyt vi har haft i dag. Höhö (guldkantsgrej 2).

Jag har saltvatten i öronen. Det knastrar när jag gäspar och det har jag gjort ganska många gånger ikväll - dåsigheten som kommer av att ligga en timme i en floatingtank verkar hålla i sig. Som ett led i vårt "sätta guldkant på januarislaskdagarna"-projekt satsade var jag och min kära man på en romantisk eftermiddag på spat Tranxx i Schöneberg i dag. Det innebar en timmes gemensamt saltavattenflytande i en rymdskeppsliknande pyramid, trettio minuters massage och så lite skönt slappande med ett glas prosecco i handen i lavalampsloungen efteråt. Allt till tonerna av någon slags indiansk mediationsmusik.

135 euro kostade det, för två personer. Mycket pengar men det var det värt. Inte minst för att vi för första gången på evigheters evigheter under flera timmar bara ägnade åt oss att varva ner, bli ompysslade och njuta av varandras sällskap.

Men att flyta alltså, det är bra grejer. Borde man göra oftare.

Gupp gupp och sen somnar man.

5 kommentarer:

 1. Haha, jag kommer genast att tänka på det här:

  http://www.youtube.com/watch?v=v0wWRNNIZBY

  SvaraRadera
 2. Haha! Japp, stressigt att ha barn. Man måste ju bry sig om dem HELA TIDEN!

  SvaraRadera
 3. Ser ju helt underbart ut.
  Förresten så tänkte fråga dig en sak, är lite sugen på att kanske bo i berlin ett tag i framtiden, tänker höra med dig hurdan budget man klarar sig på? Om man tänker leva rätt normalt..lite öl i parken och bio, inget extravagant. Och kanske dela på en lägenhet två personer i typ kreuzberg.

  SvaraRadera
 4. Hej Mikaela!
  Om man tänkt sig att bo här men fortfarande vara skriven i Sverige (alltså i max ett år) så kan man nog komma hyfsat billigt undan (det är när man börjar försäkra upp sig och betala tysk krankenkasse som det drar iväg har jag märkt...).

  Lägenheterna blir snabbt dyrare nu i hippa områden men om man kan tänka sig att bo lite mer ruffigt kan du nog hitta en tvåa för runt 300 euro i månaden (det tillkommer lite kostnader för värme och sånt). Mat är generellt sett lite billigare än i Sverige, särskilt den du äter på restauranger (huvudrätt runt 7 euro på en kvarterskrog, ölen ca 3 euro glaset).

  Många som pluggar här med CSN-pengar från Sverige säger att de klarar sig helt ok på studielånet och bidraget. Men utan extravaganser förstås!

  SvaraRadera
 5. Tack så mycket för infot Johanna! Ska börja slipa på den här planen och spara geld. To be continued :)

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se