2011/01/26

Guldkantsgrej 1: Kookaburra

Vad gör makarna Darlington när det är lite smådeppigt? När slasket står dem upp i halsen och sömnlösheten färgat hela världen grå? Jo, de går på komikerkväll på Kookaburra i Mitte. Galna kanadensare, amerikaner och engelsmän som spelar improteater. Endel tycker att det är töntigt med vuxna människor som gör tokroliga saker på scen, men se, är improvisatörerna riktigt duktiga blir det inte töntigt. Det blir bara sjukt kul.

Kookaburra drivs av en glad indier som älskar allt som har med komik att göra. Varje kväll händer det något nytt på scenen – det är open stage-kvällar för ståuppkomiker, "Comedy gone wild"-shower med den ovanligt högljudda kvinnan Summer Banks och så då och då teatersport. Och det mesta är på engelska.

Stället serverar ingen gourmetmat, det är mest nachos med lite gojor till men det är inte för att äta lyxigt man går dit. Det är för att skratta i tre timmar. Funkis. 

Carl-Einar Häckner på Kookaburra. Han och den glada indiern är kompisar.

3 kommentarer:

  1. Hej!! Älskar din blogg, och skriver ner intressanta ställen du tipsar om så jag kan gå dit nästa gång det är Berlin-time!

    SvaraRadera
  2. Förresten appropå Carl-Einar Häckner. När jag var i Belrin för två veckor sen så satt jag och några kompisar och diskuterade vilka kända svenskar som flyttat till Berlin, och han kom på tal. Dagen efter så upptäcker jag att jag står jag bredvid honom på Dussman! Roligt.

    SvaraRadera
  3. Tack Mikaela! Det värmer med lite beröm : ) Och kul med Häckner! Han är väl en inbiten berlinare vid det här laget!

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se