2012/06/12

Inreder

Jag sitter och surfar efter möbler. Vi börjar ledsna på att leva bland kartonger och grejer som inte passar vårt nya ställe. Det var okej ett tag, vi har ju gjort lite annat den senaste tiden som känts viktigare (typ fött barn) men nu har det blivit dags att ta tag i flyttkaoset och börja göra ett hem av den här lyan.

Jag tycker att det är superkul att inreda, absolut, men det är lättare sagt än gjort i Berlin. Det kryllar inte direkt av möbelaffärer med schyssta grejer. Däremot kryllar det av möbelaffärer med eh... inte så fina möbler som typ Sconto, Höffner och Boss. Jag skrev ett inlägg om det för hundra år sedan när vi hade en helt tom lägenhet att fylla, och det känns inte som att läget är så mycket bättre nu. Eller så är det det, bara det att vi har ägnat oss åt att få en massa barn de senaste åren och helt missat alla coola nya inredningsbutiker. Så kan det förstås vara.

Det enklaste vore förstås att handla allt på den där butiken som säljer korv för en euro vid utgången men nein, nein, nein, det ska vi inte göra nu. Det räcker med att nästan varenda basgrej här hemma är därifrån. Men för att få till det schysst på annat sätt utan att blir ruinerad gäller det att vara kreativ, gå på loppisar, ha tålamod och – om man är en barnfamilj som har lite svårt att få till shoppingen under dagtid – hitta schyssta internetbutiker. Nu är jag i och för sig helt kass på att internethandla, jag tycker att det är skitläskigt att köpa något som jag inte fått klämma på först och ledsnar dessutom rätt snabbt på allt runtklickande, men det är ju onekligen tokpraktiskt. Så länge det blir rätt förstås.

Här är några av mina tyska inredningstfavoriter på the internet. Och sitter någon av er på fler tips, ös på bara.

Car
Octopus
Kokon
Anthropologie
Home & Living
Scandinavian Lifestyle 

Soffa från Sconto. Vill inte ha. 
Pall från House Doctor, Home & Living. Vill ha.PS. För att få inspiration brukar jag läsa min före detta kontorskompis Hollys HVH Interiors och bästa berlinkollegan Hanna Skoogs blogg. De ger mig alltid lust att göra allt jag har omkring mig fint fint fint. 

3 kommentarer:

 1. manufactum!! om man har rätt mycket cash att spendera vill säga. men åh. och på deras bageri bredvid har de världens godaste surdegsbröd.

  SvaraRadera
 2. Hi Joanna! Thanks for the mention ;) I agree with Karin that Manufactum is pretty great. SInce I specialize in online interior design I am always looking for online shops. Here are some that are based in Germany so shipping will not be as expensive as over online shops that are based elsewhere...maybe it helps ;)

  http://www.ikarus.de/DE_de/index.jsf
  http://shop.showraum.de/
  http://www.butiksofie.de/home
  http://www.geliebtes-zuhause.de/
  http://www.homeundliving.com/
  http://www.shabby-style.de/
  http://www.wayfair.de/
  http://www.arzberg-shop.de/index.php


  and then there are shopping clubs (free to join) that offer good deals:

  http://fab.de/
  http://monoqi.com/en/
  http://www.westwing.de/home.php

  good luck with your decorating! Xx.

  SvaraRadera
 3. Karin: Ja men åh, Manufactum! Älskar deras grejer, men som du säger - det kostar! Får börja spara kanske. Och håller med om bageriet, helt ljuvligt bröd.

  Holly: OMG! These are really good tips! Thank you!

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se