2012/06/21

Schwedin

Vår bebbe är inte längre statslös! Tjoho! Äntligen har de svenska myndigheterna fått reda på att hon existerar. Vi är väldigt nöjda över det här – lite för att det är fint att vara svensk så här i midsommartider, men mest för att vi lyckades ta oss till svenska ambassaden på andra sidan stan innan klockan tolv (då stänger den konsulära avdelningen) för att lämna in hennes namnansökan.
Eller, ok, vi kom faktiskt fem över men företagsamma som vi är hade vi ringt från bilen nånstans vid Tiergarten och förvarnat om att vi var på ingång. Att komma iväg är inte vår starka sida just nu, om man säger så. 

Nu blir hon alltså svensk medborgare, vår lilla Isa. Vi får ofta frågan om hon får dubbelt medborgarskap för att hon är född här, men det skulle hon bara kunna få om en av oss var tysk. Hon blir en svenne i Deutschland. Precis som resten av familjen. 

I morgon blir det midsommarfirande på Svenska Kyrkan. Det brukar vara mysigt, men går såklart inte upp mot sill och potatis och blomsterkrans och partaj på sommarstället i Sverige. 
Jag blir alltid lite dyster när jag inte är där såhär års. Men men. Så är livet som utlandssvensk. 

Hej Sverige!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se