2012/06/10

Tyska bäckenbottnar...

...måste vara pansarstarka. Åtminstone om majoriteten av de som fött barn här håller sig till de tyska barnmorskornas standardrekommendation på 300 knipövningar om dagen, minst. TRE HUNDRA! Många ju! Fördelat över dagen förvisso, femtio stycken vid varje amning eller så. Men ändå. Hur många rekommenderas man göra i Sverige?

Jag gör som mina kloka barnmorska säger och mer därtill, tänker att det nog inte kan skada. Annat än humöret då kanske – att göra knipövningar kan vara typ den tråkigaste sysslan i världen. Åtminstone när man sitter hemma och stirrar in i väggen för att att hålla räkningen. På rückbildungsgymnastiken, bäckenbottengympan som alla som fött barn erbjuds här och som betalas av försäkringskassan, är det roligare. Där utmanar vi varandra och tjabblar om våra bejbisar mellan knipen.
Gruppknip är en bra grej.2 kommentarer:

  1. 30 st om dagen resten av livet, veckofärsk rekommendation från barnmorska i Sthlm!

    SvaraRadera
  2. Bara 30 låter ju lätt som en plätt! Resten av livet däremot... Jag satsar på 300 om dagen nu närmaste tiden och sen 30 tills jag kolar. Blir en bra tysksvensk kombo tror jag. Tack för info Johan!

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se