2013/09/30

Sverigevecka


Vafalls? Det där är ju inte Berlin? tänker ni säkert nu. Och det är helt riktigt. Det där är sjön Råsvalen i Lindesbergs kommun i Sverige, en lada, en grusväg, en hund och så min mamma, min son och min dotter.

Jag och barnen drog hit i helgen pga längt till natur, mormor, svenska tidningar och - största anledningen av alla - ett stängt dagis i Friedrichshain. Men det passade himla bra eftersom cirka hundra svenska festligheter för vänner och släkt ska äga rum den här veckan. Man vill ju vara där det händer liksom.

Men först några dagar hos mormor på landet alltså. Loppisdagar. Köpa biodynamiska grönsaker från granngården-dagar (spaghettipumpa, min nya passion! Spaghettikürbis på tyska, måste hitta i Berlin). Äta väldigt mycket äpplen från trädgården-dagar. 

Ja, och så försöker jag jobba här och var också. Det är... svårt.

Tjipp!3 kommentarer:

 1. Åh, lyx! Jag tänker att om man bodde så nära att det gick att resa bara sådär över en vecka (utan att behöva slösa dagar på jetlag och bli halvt ruinerad på kuppen) skulle nog det här med att bo utomlands vara så himla mycket lättare.

  SvaraRadera
 2. Men gud så härligt! Njut nu!

  SvaraRadera
 3. Åh, vad härligt det ser ut.

  Om du hittar spaghettikürbis så säg till, jag har letat nämligen.

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se