2013/12/21

2013. En lista.

Det slog mig att jag aldrig skrivit en sån där lista som syns ganska ofta i bloggvärlden. Konstigt egentligen, jag gillar ju att fylla i saker? Ah well, nu i årssummeringstider känns det som ett bra listpremiärläge. Den här har jag snott av Peppe

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?  
Ja, jag drog i igång ett projekt jag aldrig tidigare ens vågat erkänna att jag skulle vilja dra igång. Det är lite hemligt än så länge, men något som gör mig otroligt glad och helt pillrig i hela kroppen!

Genomdrev du någon stor förändring? 
Stor och stor, jag vet inte. För mig har det varit stort att jag lyckats ta ett steg tillbaka och slappna av mer när det gäller mitt jobb. Att jag vågar lita på vad jag kan, att jag kan. Det gjorde bland annat att jag kunde njuta mycket mer och vara mindre stressad under tiden hemma med Isa – vara helt föräldraledig de dagar jag var det. 
Blev någon/några av dina vänner blivit föräldrar i år? 
Ja! Mitt och R:s gemensamma gamla Stockholmsgäng har berikats med inte mindre än tre nya bebisar. Hurra för dem! Och så har våra vänner A och P här i Berlin fått en liten också. Hurra, hurra!
Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?  
Åh, det är många. Men 13 juli var en fantastisk dag. Vi var i Kivik för att fira min gudmor och hennes man som fyllde år och de bjöd på en så himla vacker fest och höll så otroligt fina och inspirerande tal till varandra. Jag hoppas att jag kan ha en lika härlig fest för alla jag älskar när jag fyller 70 år. 

Överhuvud taget var tiden i Kivik helt underbar, så mycket skönt häng med människor jag älskar och saknar så ofta. Dog någon som stod dig nära? 
Ja. Min farmor. Det var redan i januari, men jag har fortfarande svårt att förstå och acceptera att hon är borta. Jag saknar henne varje dag.
Vilka länder besökte du?  
Thailand, Sverige, England, Spanien, Grekland, Polen, Estland, Danmark och Brasilien. Shit. Många ju. 
Bästa köpet? 
Min vintertröja. Det är den jag har på min headerbild. Använder den jämt. Och min plattång. 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det finns inget som gör mig mer lycklig än när Eje och Isa har roligt tillsammans. Åh, vad jag önskar att de ska tycka om och ha glädje av varandra hela, långa livet. 
Den där resan till Brasilien med Mr. Darlington var inte så dum den heller. Ren och skär lycka fem dagar på raken. 


Saknar du något från år 2013 som du vill ha år 2014?  
Mer tid hemma i lugn och ro. Alltså, min hög med tidningar som väntar på att läsas... Den är gigantisch. Och så mer tid att upptäcka Berlin, förstås. Jag har så jäkla mycket kvar, trots att jag bott här i fem år nu.
Vad önskar du att du gjort mer? 
Läst. Jag läser alltid innan jag ska sova, men brukar somna efter en sida bara. 
Bakat. Jag älskar att baka, men har tappat rutinen lite. 
Gått upp klockan fem och njutit av egentid/jobbtid medan resten av världen är stilla. . 
Gått på fler museum. Ligger fortfarande hopplöst efter på den punkter. Börjar bli pinsamt. 
Gått ut och dansat mer. You only live once etc. 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Facebookat. 
Favoritprogram på TV?
När R är borta tittar jag nästan aldrig på tv, då går kvällarna åt att natta barn och sedan somna tillsammans med dem, men när han är hemma kollar vi på en del serier. Borgen har vi sett, den gillade jag, och How I met your mother var på en lagom nivå för min kvällszombiehjärna. Downton Abbey står i vår bokhylla och väntar på att vi ska få tid att titta på den, den tror jag på. Kanske i jul? Netflix finns förresten inte här Tyskland. Pah! Såna nymodigheter! 
Bästa boken du läste i år? 
Ok, partisk här, men jag läser Nyckeln nu och den är så djävulskt bra och spännande. Jag är så galet stolt och imponerad av det Sara och Mats åstadkommit. Alice Munros För mycket lycka var också helt fenomenal (obs att jag läste den fler månader innan hon fick Nobelpriset. Är mycket mallig över detta). 
Största musikaliska upptäckten?
Att det går att sjunga snyggt på tyska, hehe. Äsch, det visste jag ju egentligen tidigare också, men jag upptäckte de här brudarna i år och jag tycker att de gör det jäkligt bra.
Vad var din största framgång på jobbet 2013? 
Att jag överhuvud taget lyckats dra in pengar trots att Isa varit sjuk minst varannan vecka sedan hon började på dagis i augusti. 
Din största framgång på det privata planet?
Att jag och barnen hittat ett lugn och sköna rutiner under tiden R är borta och att jag fortfarande är så in i bengen kär i min man trots småbarnsår och alla extrautmaningar. 

Största misstaget?
Säkert massor, men minns inte något just nu. Hoppas att jag lärt mig något av dem i alla fall. 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?  
Vet inte. Kanske inte gladare totalt eftersom Isa föddes förra året och jag gick omkring i ett konstant lyckorus i flera månader efter att hon kommit. Men jag har varit glad i år också. Väl? Jo. Det har varit ett ganska stillsamt år, fast med många lyckliga ögonblick. 
Vad spenderade du mest pengar på?
Vår Thailandsresa i början av året.  Något du önskade dig och fick? 
Ja, en magisk Sverigesommar bland annat. Två barn som växte och utvecklades precis enligt planen. En man som kom hem helskinnad efter varje resa. 
Något du önskade dig och inte fick? 
Tid att sätta igång olika projekt jag gått och längtat efter. Men de får helt enkelt vänta tills barnen blivit lite större.
Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Jag cyklade runt i Berlin. Helt ensam. Det var vad jag hade önskat mig och jag njöt av varje sekund. 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Att jag hade haft mer tid med mina brorsbarn och mer tid till att bara ta det lugnt. Det här småbarnslivet är ju ett jäkla evighetsjobbande. Som visserligen inte kommer att vara för evigt. Men ändå. 
Vad fick dig att må bra? 
Min familj såklart. Mina vänner. Berlin. Solen. Nya utmaningar. Och den bodyscruben som R köpte till mig i USA. 
Vem saknade du? 
Mina bröder, brorsbarn och mina vänner i Sverige. 
De bästa nya människorna du träffade? 
Min nya vän H! Vi var på samma fotokurs och klickade (höhö) direkt. 

Mest stolt över? 

Våra barn. Tänk att jag varit med och gjort dem liksom!
Att jag och R har lyckats bygga något så himla fint ihop. Att vi skapat oss ett liv som gör oss lyckliga. Att min tyska har blivit så mycket bättre. 
Högsta önskan just nu? 
Att vi får fortsätta att vara friska och glada och att resan till Sverige ska gå smidigt. Alltid spännande att flyga ensam med två små. Att vi får en fin jul.
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Jag kommer från och med slutet av februari inte ha något kontor med att gå till (eller ta hand om), det blir en omställning. Sedan tänkte jag vara extra mycket i Sverige nästa år. Få kvalletid med brorsbarnen. Mer? Äta mer veggo, bli mer strukturerad och effektiv när jag jobbar, försöka träna lite oftare – såna saker. Och just det, få till mer egentid med R. Det har varit en lite för stor brist på den varan under 2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se