2013/12/31

Hej Berlin! Hej 2014!

Jag hade tänkt att stanna i Stockholm lite längre, men sonens längtan efter den nya drakborgen hemma och min längtan efter normala rutiner fick oss att hoppa på flyget redan igår kväll. Eller ja, hoppa på och hoppa på. Med två ungar, en gigantisk ryggsäck som inte varit så full sen den åkte hem lagom till jul efter tre månader i Sydostasien för 13 år sedan och alldeles för många handbagage att hålla reda på blev det knappast något hoppande. Men hem kom vi! Och om man bortser från den pinsamma sekunden då en ung tjej som precis plockat upp Isas nedbajsade body från golvet (den hade fallit ur en en av våra miljoner påsar) och ba "är det här er?" samtidigt som hon ser vad det är hon håller i handen, så gick resan bra. 

Och nu ska vi fixa nyår här, min lilla familj och jag (minus barnafadern som befinner sig i Kina men plus några vänner). Tända tomtebloss och fundera lite extra på vad nästa år ska få innebära. 

Något Brandenburger Tor och vilda nyårsklubbar blir det inte ikväll, men det är helt okej. Berlin är så hysteriskt på nyår, rent av läskigt när tolvslaget närmar sig - det smälls av raketer och smällare precis överallt! Några år har vi till och med sett folk som siktat på andra. Hu (sa tanten).
Nä, en kväll med fina vänner, god mat och (förhoppningsvis) glada barn blir perfekt. 

Kära bloggläsare, gott nytt år!
(Och lite särskilt till dig som kom fram igår när vi väntade på bagaget och sa att du läst min blogg länge. Blev så himla glad. Tack!) 


6 kommentarer:

 1. Så fin blogg du har, har lite som en dröm att bo i berlin så extra kul att läsa! Hoppas du har en fin start på 2014:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla va roligt att höra! Gott nytt år!

   Radera
 2. Hoppas ni fick det fint i Berlin till nyår med lilla familjen!

  Kram och gott nytt år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev jättefint! Gott nytt år och kram tillbaka1

   Radera
 3. Hej Johanna,
  Hittade din blogg via Facebook där du hamnade i mitt flöde för att min gamla kollega Sofie Roos hade kommenterat. Då upptäckte jag att du är gift med Rickard och svägerska till Maria, båda har jag gått i skolan med.
  Liten värld. Hur som helst fastnade jag för ditt sätt att skriva - gillar det verkligen, så nu blir jag nog en flitig besökare. Viel spaß in Berlin! Bästa hälsningar Sibel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen liten värld! Kul att du hittat hit och att du gillar min blogg, det värmer. Välkommen!

   Radera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se