2011/04/28

Föreläsning

När Ljungskile folkhögskola hör av sig och vill att jag ska komma och hålla en föreläsning om hur det är att vara frilansjournalist i Berlin, då vet man att det är vår!

I morse berättade jag för andra gången sedan jag flyttade hit min historia för eleverna på folkhögskolans journalistprogram. De fick höra om hur jag, som så många andra, blev blixtförälskad i Berlin första gången jag var här. Om hur det kändes att packa ihop allt jag kunde få plats med i mammas bil och köra mot tevetornet och ett helt nytt liv för snart tre år sedan. Om hur livet förändrades när vi kom hit och hur min frilansarvardag i dag ser ut.

Det är fantastiskt roligt att se sitt liv ur ett annat perspektiv för en stund. Lyssna på sig själv och förstå att det är ganska spännande och modigt det jag har gjort ändå. Och det är nyttigt att få massor av bra frågor om hur jag jobbar, tack för det!

Jag blev också påmind om något jag inte tänkt på på ganska länge nu:  Om vad jag ville bort från när vi flyttade från Stockholm (stressen, det snabba tempot, kraven) och vad jag längtade till i Berlin (lugnet, friheten och en lekfull vardag med utrymme för spontanitet). Vi gjorde ett bra val som kom hit. Jag har verkligen aldrig ångrat mig.

2 kommentarer:

  1. Du är verkligen grym! Och en stor förebild! :) Kram!

    SvaraRadera
  2. Tack rara Annelie! Och detsamma!

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se