2012/05/15

Typiskt Berlin


Måste ju skriva lite om the talk of the town just nu. Den nya flygplatsen. Som skulle ha öppnat den 3 juni med båller och bång och folkfest och gud vet vad. Nu blev det inte så.
Den är ju liksom inte riktigt, ähum, klar.

Byggnadsställningar överallt, tusen saker kvar som måste fixas. Officiellt heter det att brandsäkerheten inte blivit godkänd men de som har varit där säger pyttsan. Det är mycket mer än så. Det är fortfarande en byggarbetsplats – bygget har helt enkelt gått för långsamt framåt. Miss i planeringen, typ. Pinigt.

Nu svär flygbolagen, turistmänniskorna och politikerna så det står härliga till. Och de tusentals människor som skulle byta arbetsplats eller börja på sitt nya jobb den tredje får snällt vänta. Alla storsatsningar och jättekalas också. Dyrt. 

Allra argast är nog borgmästare Wowereit. Det riktigt pyser ur öronen på honom, så arg är han. 


2 kommentarer:

  1. Hej!
    Drick hallonbladste om du får tag på det i Berlin? Mitt barnabarn kom 10 dagar för tidigt ca 10 dagar. Har hört att det ska vara bra. Lycka till med nya babyn.

    Mvh Anneli

    SvaraRadera
  2. Jorå, jag dricker hallonbladste. I mängder! På min läkares rekommendation. Än så länge har det mest gjort mig väldigt kissnödig... Men vem vet. Tack ändå för tipset!

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se