2012/09/23

Naked lunch. Fast brunch.

Berlin kryllar av brunchställen. Det är liksom det man gör här på söndagar – äter brunch på någon restaurang med goda vänner. (Innan man går på loppisen alltså. Eller efter man har varit på loppisen, om man är en mer seriös loppisfyndare).

Det trista med det här brunchandet är att det ofta inte serveras så kul mat. Det är röror, röror, röror. Gojs och pasta. Och ett kokt ägg till det. Något rinnigt tiramisuaktigt till efterätt, och en slev översötad kvark. Tjoff, tjoff.

Det duger kanske som nödföda för att klara en Berghainbakisdag – men för en utsvulten ammande tvåbarnsmor som varit uppe sedan solen var ny... Nej.
Och även om det så klart skiljer sig i kvalitet beroende på var man går så känns det ändå väldigt same same överallt.

Men, i dag var vi Naked Lunch i Mitte. Det ligger på bakom en bakgård, helt berlinskt, och varje söndag serveras där en av de fräschaste bruncher jag ätit under min tid här. Nyttig mat, fint upplagt, lagom blandning av sött och salt. Och bara en enda röra.

Jag rekommenderar å det varmaste. Dessutom finns en liten lekplats utanför dörren. Tipp topp.

4 kommentarer:

 1. Johanna, det låter som att du behöver testa Pasternaks brunch på söndag!

  SvaraRadera
 2. Ja men det har du rätt i - det är också grymt bra! Jag har varit där, men det var länge sedan nu.

  SvaraRadera
 3. Hej! Jag ska åka till Berlin på tisdag, så jag tänkte höra lite vad det är för väder där nu? Så jag vet lite vad jag ska packa, haha :)

  SvaraRadera
 4. Lovisa: Tisdag är ju långt bort, rent vädermässigt, men de senaste dagarna har det varit varmt och soligt. Upp mot 20 grader på eftermiddagarna. Men det där kan ju slå om snabbt... Lager på lager säger jag!
  Hoppas du får det trevligt!

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se