2012/09/04

Promenaden #2: Området kring Helmholtzplatz
Guten Tag kära ni! De raska promenaderna fortsätter och det här är ett annat promenadstråk jag gillar. Eller, promenad och promenad – området kring Helmholtzplatz lämpar sig kanske snarare för långsamt strosande än rask motionsgång. Nåväl.

Helmholtzplatz är, som många andra platzer här i Berlin, en liten park med en lekplats i mitten. Runt omkring ligger restauranger, butiker, barer och kaféer. Kvarteren här är poppis, inte minst bland trettioplussarna med barn i dagisålder. Det är alltså ett barntätt ställe, vilket märks på utbudet. Här finns två lekkaféer: Spielzimmer och Kiezkind (med sandlåda inomhus!), minst en leksaksaffär och flera barnklädesbutiker (bland andra Finkid där jag köpte finfina överdragsbyxor på rea häromdagen och ekoaffären Lila Lämmchen).

Det är lummigt och gatustensgulligt, färgglatt, lugnt, lattemysigt och ett perfekt ställe att bege sig till för någon timmes flanerande i höstsolen, lite småshopping och sen en kaffe eller två på någon av uteserveringarna. Med en filt över benen.

Och förresten. Är man en yogi (som jag verkligen inte är, men har någon slags idé om att jag ska bli någon gång) så ska man styra benen mot Sotantar Yoga Shop. Där kan man köpa yogakuddar, mattor, rökelse och annat livsnödvändigt. Good to know.

4 kommentarer:

 1. One of the apartments we applied for is right near here, so I so enjoyed this little virtual visit! I love to do yoga and will definitely check out that shop you mentioned :)

  Bis Bald!!!!

  SvaraRadera
 2. Great! If you get the apartment, I promise to come and visit you!

  SvaraRadera
 3. Berlin, alltså! Så himla sympatisk den staden verkar.

  SvaraRadera
 4. Colombialiv: Jo, Berlin är väldigt lätt att älska : )

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se