2013/05/25

Några bra saker med att bo där vi bor

Nästan varje månad har vi besök från Sverige och andra ställen. Vissa stannar länge, andra bara under en helg. Vi gillar det verkligen och blir på riktigt skitglada när familj, vänner och bekanta vill komma hit och hälsa på. Och även om vi nog är rätt så trevliga att vara med och så, så tvivlar jag starkt på att det hade varit lika lätt att få hit folk om vi bodde i låt säga... Schweinfurt. Visst, våra föräldrar hade väl säkert kommit (de ser inte mycket av Berlin ändå när de här är, det är mest bara barnbarnen som gäller) men resten hade nog suckat över att vi inte valt något mer sexigt ställe att bo på och dragit sig en aning för att boka en resa.

Till exempel hade nog inte min gamla kollega och kompis J varit på väg hit nu. Han är fotograf och när jag beklagade mig över att jag, som fotar rätt mycket i jobbet, skulle vilja gå en fotokurs bokade han helt enkelt en biljett hit i syfte att hålla en fotoworkshop för mig och några vänner. Han är glad över att komma till Berlin och  och jag jäkligt nöjd över att äntligen (förhoppningsvis) utvecklas på fotofronten. Så himla bra! Och väldigt trevligt också, förstås.

Förresten. En bra sak till med att vara utlandssvensk på ett kul ställe: Under åren här har vi blivit riktiga proffsvärdar. Med det menar jag inte att vi har viker handdukar som svanar på nybäddade gästsängar och sånt, snarare tvärtom. Vi har blivit bra på att inte bli stressade över att ha folk boende hemma, att inte låta det ta så mycket energi. Så var det inte i början, då föll jag ihop som en trasigt stativ så fort gästerna åkt hem. Helt urlakad av att allt fixande och ansvaret jag kände för att deras tid här skulle bli den bästa Berlinvistelsen ever ever ever. Så där kan jag ju inte hålla på nu med alla små barn vi har – så våra gäster nu får helt enkelt känna sig som hemma och sköta sig själva ganska mycket. Blir ju bra det med. Avspänt liksom.

Mer som händer i helgen: Bröllop! Det första av två den här sommaren. Ska bli så himla flott. Festen hålls förresten på en av Berlins snyggaste barer. Men mer om det senare.

Här är en bild på Eje från när han hade sin fotoperiod för något år sedan. Det var kul. Blev många intressanta bilder.
2 kommentarer:

  1. Jag önskar att jag fick fler besök! Colombia är lite för långt bort och lite för dyrt...

    SvaraRadera
  2. Förstår det! Ja, vi har insett att det verkligen är en lyx att så många kommer hit. Men det är ju rätt nära ändå, och billiga biljetter både med tåg och flyg. Inte så mycket mer dramatiskt än att bo i en annan stad i Sverige egentligen.

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se