2013/08/19

Hänt i veckan

Hej på er! Länge sedan! Förra veckan var väldigt busy och jag hann inte med bloggen alls. Massor av trevligheter! Kolla bara.


Först och störst: Isa började på dagis! Inskolningen är extremt långsam (citat förskolefröken: "Räkna med fem-sex veckor innan vi är helt färdiga") men det har än så länge gått oförskämt bra. Hon leker och tar sig för och låter sig tröstas av fröknarna som att det var där hon vuxit upp och inte i recidence Darlington. Men jag tänker att reaktionerna kanske kommer sen? När hon fattar att hon ska lämnas där varje dag? Eller så är hon bara glad att slippa mig, vad vet jag.

Jag jobbade en hel del. Tänkte (yay!), intervjuade (yay!) och skrev och så. Och mellan de där aktiviteterna beundrade jag årets tomatskörd. Alla fem. Klein aber fein, som man säger här.

Mitt i veckan blev det kräftkalas. Inklusive övernattning, eftersom vännerna som bjöd in oss bor en bit ut och vi gärna ville umgås efter att barnen somnat också. Det är ju först då man får något sagt till varandra, som bekant.
Herregud, vad gott det är med kräftor. Måste ha mer, känner jag. Och herregud vad härligt det var att sitta i en trädgård i månskenet och i lugn och ro ha det bra med goda vänner.

Jag kom in i ett bakskov igen, himla tidskrävande. Hittills har jag bakat en sats rågfrallor, scones och tre satser knäckebröd. På bilden ser ni förresten pumpaknäcke, världens enklaste att baka och så gott så man blir helt yr. Recept finns i den här eminenta boken.

Och så blev det fredag igen, och extra mycket leksaker på Boxi. Jag älskar verkligen Spielwagen, så bra grej (skrev lite om det för länge sedan, läs här om du vill).

På kvällen gick vi på fest i en butik på gatan där vi bor. Partyt var fullt av personer som kallade sig bohos. De levde allihop på olika typer av onlineföretag och bodde överallt och ingenstans. En kille kom till exempel precis från Thailand där han varit i tre månader och nu skulle han vara här ett tag. Efter Berlin funderade han på att hänga i Barcelona i några månader. Det lät ju som en spännande livstil, men lite ensamt kanske? En kul fest var det, hur som helst. 

På lördagen festade vi vidare genom att grilla och äta en årsranson av kött hos vänner i Prenzlauer Berg. Det var gott, men jag känner mig väldigt pepp på en vegetarisk vecka nu.

På söndagen gjorde vi som alla andra livsnjutare i den här staden - vi gick på kareoke i Mauerpark. En brud sjöng The final countdown i falsett och det blev värsta draget. Åh, jag blir alltid lite extra kär i Berlin när jag är i Mauerpark på söndagar.

Så. Nu kan den nya veckan börja. Den kommer att innehålla massor av spånmöten och fikaträffar, inskolning förstås och så en bröllopsfest på Rügen. Det ni! 

PS. Jag ber om ursäkt för att alla saggiga mobilbilder. Storkameran har haft semester.

2 kommentarer:

 1. Fem-sex veckor?!?!

  Ni verkar ju ha haft det finfint på sistone.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Höll på tuppa av när de sa så, men insåg rätt snabbt att de tar i med många veckor för säkerhets skull bara. Så att, om det inte går så bra, föräldrarna inte bokar en massa jobbresor och sånt. Isa är inne på sin tredje vecka nu och jag skulle tippa på att hon kommer att vara inskolad och klar innan veckan är slut.

   Radera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se