2013/08/22

Om jag njuter av att jag snart kan börja jobba ordentligt igen?

Eh, JA! Nåt så inåt. Hela den här veckan har varit som ett enda långt och härligt spånmöte – och med tanke på hur jag liksom studsar fram mellan träffar med potentiella samarbetspartners och fullkomligt spottar ur mig idéer så fanns det nog en hel del uppdämd energi och kreativitet därinne som behövde komma ut. Det räckte med att bara glänta lite på börja-jobba-dörren så började det sippra. Jobbet liksom! Mitt jobb! Så jäkla kul.

Och Isa då? Jorå. Hon gillar fortfarande dagis. Inte en tår har hon fällt hittills faktiskt.

Här kommer en bild på en macka med mettwurst, alltså rått griskött. Typiskt tysk lunchsmörgås som jag med största sannolikhet inte kommer att äta under jobbluncherna i höst.


5 kommentarer:

 1. Har du smakat? Det verkar riktigt vidrigt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har smakat faktiskt, och det var helt okej – men då hade vi varit rätt noga med var köttet kom ifrån och att det var helt färskt och varit nedkylt hela tiden etc. De där mackorna som legat framme i bagerimontern i flera timmar... Urk asså.

   Radera
 2. Undrar om det finns mackor med rå kycklingfärs också...? Urk. Ok, det finns kanske inte salmonella i rått griskött, men jag har liksom hittills levt i villfarelsen (?) att det inte direkt är någon hälsokur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur! Rått griskött var verkligen något helt nytt för mig när jag flyttade hit. Har för mig att det kan finnas trikiner (heter det så?), alltså sådana små maskar i griskött?

   Radera
 3. "Zwiebelmett" är faktiskt rått griskött som blandats med ordentliga mängder lök, svartpeppar och lite muskat. Den här varianten är typisk för alla länder längs med södra kanten av Östersjön och Holland. Söder om Holland blir det "Filét Américain" som är rått nötkött med samma ingredienser. Hela Belgien lever på det. Naturligtvis underligger alla direktkonsumerade livsmedel av rått kött mycket stränga kontroller, t.ex. att de bara får säljas samma dag som de malats; trikiner är helt otänkbart (utom i björnkött). Även om det nu inte är min speciella favorit har jag aldrig hört talas om att någon blivit sjuk av Zwiebelmett. Men sjuk blir man ju inte heller av den ruttna strömming som gärna konsumeras som delikatess i norra Sverige. Även om Livsmedelsinspektionen varnat för att äta den oftare än en gång i veckan och barn inte alls (vilket barn äter rutten fisk frivilligt?). Om man inte äcklas av att äta rått kött är Zwiebelmett helt OK - följt av en sup och en öl! Men om man planerat att kyssa någon i anslutning till måltiden bör man förvissa sig om att motparten också ätit Zwiebelmett förutinnan.

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se