2010/02/22

Berlin och bästa hotelltipsen

Våren närmar sig och hemma i Sverige verkar det som om weekendresorna hit planeras för fullt. Härligt. Jag blir nästan lite avundsjuk, när behovet att komma bort är stort är Berlin världens bästa stad att komma till. Jag får massor av mail med frågor om var de bästa hotellen och restaurangerna ligger och vad man bara måste se under en helg här. Därför tänkte jag dra igång en liten weekendtipsarserie här på bloggen och jag börjar med hotellen, det brukar vara det som ska bokas först. Efter flyg-, buss eller tågbiljetten förstås.

OK, eftersom de flesta frågar efter något billigt men fräscht så satsar jag på att tipsa om bra mellanklasshotell. Det ska vara günstig, som vi säger här.

The Circus Hotel brukar jag alltid rekommendera. Det är ganska nybyggt, har ett superbra läge i Mitte mot gränsen till Prenzlauer Berg, rummen är individuellt designade och atmosfären känns personlig och trevlig. Dessutom kan du låna laptop och filmer i receptionen, helt gratis! De billigaste dubbelrummen kostar 68 euro och är ganska små men effektivt inredda. Internet ingår och skulle du ha en dragning åt segwayhållet är det bara att säga till i receptionen så fixar de fram en åt dig.

Motel One är en sån där kedja som finns överallt men precis som The Circus så ligger Motel One vid Alexanderplatz fantastiskt bra till och rummen är riktigt schyssta. Bor du här har du nära till kaféerna, restaurangerna, barerna och kanske framförallt shoppingen i Hackescher Markt. Dubbelsäng kostar 84 euro och du måste tyvärr vara ute i ganska god tid, det är väldigt ofta fullt.

Om Berlin skulle smältas ner till ett hotell, så skulle det förmodligen bli Hotel Michelberger. Kreativiteten, lekfullheten, skönt-häng-mentaliteten - allt det där hittar du här. De snygga rummen kostar från ca 60 euro och på hemsidan står det att de är inredda för "österrikiska almdudlers, svenska modeller, engelska rockstars, japanska affärsmän, tyska racerförerare och amerikanska dudes". Självklart ligger stället i den ballaste stadsdelen av alla, Friedrichshain.

Josty Brauerei är ett grymt bra lägenhetshotell. Snygga och rena rum och prisvärt om ni är fler än två på resan. Schysstaste lägenheten har en takterass som passar perfekt för eftermiddagsproseccon efter shoppingen. Eller den kalla ölen i kvällssolen. Eller middagsbratwursten i solnedgången. Från 70 euro per natt.

Men, för större gäng brukar det billigaste nästan alltid vara att hyra en helt vanlig lägenhet och det finns massor av sajter som förmedlar. Waytostay.com, only-apartments.com, ota-berlin.de, all-berlin-apartments.com är några av dem. Satsa på att bo i Mitte eller i närheten av Mitte så kan det inte bli fel - även om ni skulle råka boka en inrökt koleldad enrummare utan toalett så kommer ni åtminstone inte befinna er i ett plattenbauområde i Marzahn.

Viel Glück!

5 kommentarer:

 1. Så gött att du nämner The Circus Hotel först! Det är riktigt, riktigt bra där! Och jag vill gärna slå ett slag för Schlemmer Buffe som ligger rakt över gatan. Berlins fräschaste och härligaste Döner!

  SvaraRadera
 2. Schysst, värsta tipset! Tackar, det blir dönerlunch snarast möjligast.

  SvaraRadera
 3. Sara Johansson4 augusti 2012 20:21

  Jag undrade vilken lägenhet på Josty Brauerei som har takterrass? Tack på förhand och för bra blogg!

  SvaraRadera
 4. Sara: Jag vet inte exakt, men har för mig att det är den dyraste. Bäst är nog att maila och fråga.

  SvaraRadera
 5. Den med takterass är lägenhet nr 2 85€ natten, står i beskrivningen för den. Superbra blogg Johanna. Följt den länge, men kollar den nu äntligen inför en resa till Berlin även om det bara är en kort jobbresa.

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se