2010/02/05

Nunnor, Kölsch och slipsstumpar

Snart är det karneval här i Tyskland. Den pågår vad jag förstår typ hur länge som helst, men själva höjdpunkten är den så kallade Rosenmåndagen (i år den 15/2).
Under karnevalen klär halva Tyskland ut sig och blir helt skogstokig, särskilt i Rhenlandet där traditionerna verkligen hållit sig kvar. Ringer du till ett kontor som ligger någonstans kring Köln under den här tiden är risken stor att ingen svarar. Kanske för att kontorsnissen ligger under skrivbordet, utklädd till nunna och med femton Kölsch i kroppen (Köln-ölen).

Några dagar före Rosenmåndagen händer det varje år något väldigt flummigt. Weibarfastnacht (i år den 11/2) är den stora klippa-av-slipsen-högtiden här i Tyskland och enligt traditionen är det dagen då kvinnor har rätt att klippa av männens slipsar (varför har vi ingen sån högtid i Sverige?). Ingen slipsman går säker, de kan bli överfallna var som helst. På bussen, i Lidl-kön, chopp chopp bara! Och så går männen runt med liten stump runt halsen och känner sig som en kuvad lort hela dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se