2010/02/01

Sorgligt längs med Spree

Jag tog en promenad längs med Spree och East Side Gallery i går kväll. Murväggen med alla konstverk är nyrenoverad och fin men det är sorgligt att ett av Berlins absolut fulaste hus ligger mittemot - O2 World. Det är Berlins motsvarighet till Globen och ska du på en konsert med typ Britney Spears eller Eros Ramazzotti är det förmodligen dit du ska.

Det ganska nya O2 World är en del av Berlinspolitikernas jumbosatsning Mediaspree och tanken är att massor av stora medieföretag ska trängas längs med floden och ge en cool bild av Berlin som kulturstad, samtidigt som det skapas jobb i och med att företagen flyttar hit. Men projektet ogillas starkt av många berlinare - inte minst för att det innebär att de kultförklarade strandbarerna måste stänga och rivas (först ut var Bar25 som stängde i höstas) för att ge plats åt alla nybyggen.

Så ett hett tips om du planerar att åka till Berlin i sommar: Ta en drink på den äldsta strandbaren av dem alla, Oststrand. Där baren ligger i dag ska det snart byggas ett höghus och det verkar som att sommaren 2010 kan bli den sista för skönt bohemhäng vid vattnet. Sorgligt. Och när du ändå är där - missa inte att kolla in East Side Gallery men försök att låta bli att titta upp mot O2 World, det förstör bara upplevelsen.


Not a pretty sight...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se