2011/03/20

Knut är död

...och förmodligen också stadens turistnäring. Isbjörnen, som också var en av Berlins mest populära sevärdheter, bara dog. I går, knall och fall, 4 år gammal. Stackars Knut, så ung och ändå så död.

Knut blev världskändis för att han var den första isbjörnen på 30 år som föddes på Zoo Berlin. Den lilla vita gosebjörnen blev megakändis, en mediedarling, allas darling. Det kom barnprogram och poplåtar som handlade om honom, leksaker, kläder – alles. Sen blev det landssorg när hans skötare,  Thomas Dörflein, för något år sedan plötsligt dog av en hjärtinfarkt. Han var inte heller gammal, 44 år bara.

Knut har under de senaste åren varit en av de sevärdheter som dragit flest besökare i Berlin. När han var som mest populär kom det runt 25 000 personer för att se honom varje dag. Djurparken har tjänat miljoner på att han finns.

Men nu är han alltså död, tot. Kanske ihjälstressad av alla honor han bodde tillsammans med (bland annat hans mamma som ratade honom som bebis, det kan ju inte ha varit helt lätt att dela inhägnad med henne), kanske fick han också en hjärtinfarkt. Mal sehen, obduktionen kommer att ge svar. Här får ni en Knut-sång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se