2011/03/23

Shoppingtider

Det suger i shoppingtarmen. Jojo. Här ska handlas kläder. Och grejer. Men jag måste säga, det här med att konsumera är lite ovant för mig nuförtiden. Jag tror inte att jag gått i en affär för att köpa något annat än soppåsar och mjölk och en och annan present på nästan ett år. Kan det stämma? Jo bannemig... Nästan i alla fall.

Det har liksom inte funnits varken tid eller ork över till annat än att vara småbarnsförälder med prestationsångest (alltså en sån som av rädsla för inte bli bortglömd som frilansare envisas med att jobba trots nattamning och hålögd dagdvala). Och barnet har gått i lånade kläder och fått mormorsstickningar på posten, så ingen fara där. Men nu, när ett lugn infunnit sig inom mig i och med med min nya fokuserade kontorstillvaro och livet, faktiskt, börjar kännas ganska ordnat så har både tiden och lusten till shopping kommit tillbaka. Det här är min plan:

Jag börjar här Friedrichshain. Det är dags att gå in i alla de där butikerna jag har hastat förbi det senaste året. Prachtmädchen, Visby, Kjole Guld och så skulle jag vilja köpa några nya t-shirtar på Simonuno. Det finns väldigt många små, fina butiker här och det blir fler och fler hela tiden.

Manufactum. Jag har velat gå dit i ett år men inte kommit iväg. Har hört att det ska vara helt fantastiskt. Massor av grejer av bra kvalitet och snyggt dessutom. Det låter ju fenomenalt. En kompis till mig kom hem med en väldigt fin handväska i läder till exempel. Vill också ha. Men jag måste akta mig, det verkar vara rätt dyrt. 

Sen vill jag förstås strosa omkring i valda delar av Kreuzberg, Schöneberg, Hackescher Markt och Prenzlauer Berg. Upptäcka vad som hänt sen innan jag fick ett barn som inte gillar att åka barnvagn. Jag behöver mer strosning i mitt liv.

PS. Om någon av er därute som är mer uppdaterad på berlinshopping än vad jag är har några tips på vart jag ska gå för att hitta fina klänningar och tunikor som jag både kan vara lite uppklädd och vardagsfin i får ni gärna hojta till. Jag är så trött på att se ut som en urtvättad american appareltonåring.

Fina butiken Kjole Guld som säljer skandinaviska märken.

2 kommentarer:

  1. Jag kan inte rekommendera Manufactums sidobutik Brot & Butter - efter att ha ätit deras surdegsbröd och gigantiska utbud av pålägg blir det svårt att äta frukost på andra ställen. Man kommer ut tjock och betydligt fattigare dessutom.
    Bildbevis http://www.flickr.com/search/?w=53088387@N00&q=brot

    SvaraRadera
  2. Åh nej, usch. Dit får jag verkligen inte gå. Eller, kanske... Bara lite? Tack för tips!

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se