2011/03/08

Pizzamästerskapet

Det här med att hitta omnejdens bästa pizza kan ju ta ett tag. Det är ett hårt jobb att testa sig fram i en hel stadsdel men en viktig uppgift väl värd mödan.
Så, efter två och ett halvt års pizzamoffande, här kommer de: De bästa i Fredrichshain.

Fajten har pågått rätt länge mellan Ritrovo på Gabriel-Max-Strasse 2 och Trattoria Libau på Libauer Strasse 10. Jag kan inte säga att jag har bestämt mig om vem som ska få bli vinnare i den här tävlingen och frågan är om jag måste göra det. De är så olika, fyller liksom olika behov.

Ritrovo är en matsal med rejäla träbord som står lite huller om buller, pizzorna flyger över huvudet på en, folk bullrar och hojtar och skålar. En romantisk middag passar stället dåligt för  – några ljus på borden och puttenuttmys kommer du inte att hitta här. Nope, här är det fokus på pizzorna och dom är bannemig fina som snus. Nästintill perfekta. 

Trattoria Libau är inte heller en restaurang som ansträngt sig för att locka några vita-dukar-lovers. Snarare ser tygtrasorna på borden ut att ha hittats i en gammal sommarstuga och de matchar inte det minsta med de blommiga tapeterna. Men vad gör en muggig inredning när det serveras så fantastiska pizzor?

Ingenting, kan jag tala om. Sist jag var där (i går) åt jag en riktig goding med bresaola, hemgjord salsiccia och tryffelolja. Farligt wunderbar (ät dock inte en hel på mindre än tio minuter som jag gjorde, blir lite mastigt). Libau är betydligt lugnare än Ritrovo och funkar fint för par som längtar efter att prata med varandra över ett glas husets och en pizza gjord med kärlek.

Olika alltså, men lika goda. Förstaplatsen får delas. 

4 kommentarer:

 1. Bresaola på pizza verkar mer än lyxigt.

  Har en bra fråga, ska till Berlin om två veckor, köpt biljetter på nätet till Cosi fan tutte på Staatsoper - trodde jag, på bekräftelsen står det "Staatsoper im Schiller Theater, Bismarckstrasse". Vet du möjligen varför? Det framgår inte på operans hemsida.

  Hälsningar

  Agnes

  SvaraRadera
 2. Hej Agnes!
  Det verkar som som Staatsoper huserar på Schillerteatern medan den riktiga scenen renoveras. Kolla in den här länken: http://www.staatsoperimschillertheater.org/en_EN/show/opera_schillertheater

  Hoppas du får trevligt i Berlin och att föreställningen är bra!

  SvaraRadera
 3. Hi! This pictures is not from me, I took it from flickr... ;) But thanks for the linking :)

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se