2011/03/26

Neukölln. Kreuzberg. Mitte.

I går hade jag ett möte på det mysiga lilla kaféet Geschwister Nothaft Coffee i Neukölln. I like. Det ligger i området Rixdorf där jag aldrig varit förut. Fint, väldigt fint. Dit vill jag åka snart igen.

På vägen hem cyklade jag genom Kreuzberg, längs med fina Wrangelstrasse. Åh, jag ville sätta mig på varenda kafé jag åkte förbi och bara njuta men som vanligt var det bråttom bråttom. Vad har hänt? Jag som flyttade hit för att leva ett lugnare liv – det går ju verkligen sådär just nu. Fast ickelugn betyder mycket jobb och mycket jobb gör mig glad. Lite stressad, men glad.

Men i dag har det varit lugnt. Jag har träffat en gammal kollega och hennes kompis. Flanerat runt med dem i Mitte, gått på Tacheles (ville ju dit innan det blir sålt!), ritat mina bäst tips på deras berlinkarta.

Det var en härlig dag, och Tacheles luktade knappt kiss alls. Kanske för att de satt upp en så bra plansch i trapphuset.

2 kommentarer:

 1. Hur är neukölln, jag har hyrt lägenhet där över min praktik men kan inte hitta så mycket info om det.

  Känns för lätt att gå på hela ligist grejen som jag hittar via google.

  Tacksam för svar!
  /Karma

  SvaraRadera
 2. Neukölln är stort så det beror på var du ska bo, men rent generellt är det en härlig stadsdel! Finns massor av schyssta kaféer, marknader och barer där. Fixa en billig cykel så tar du dig snabbt till de mysiga kvarteren – om du skulle hamna på ett mindre trevligt ställe.

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se