2012/07/22

Burg am See + Darlingtons = sant

Jag har upptäckt ett nytt ställe. Ett sånt där som är helt perfekt för barnfamiljer – och då menar jag alltså alla i familjen, inte bara barnen (det finns så många ställen som sägs vara "bra för barnfamiljer", men som i själva verket är ganska överjävliga för oss föräldrar. Typ lekland etc).

Burg am See i Kreuzberg är en mysig biergarten precis vid vattnet. God mat och fin utsikt över lummig grönska och guppande Spreesvanar.
Och så det bästa av allt, en STOR HÄRLIG LEKPLATS bredvid. De vuxna kan sitta och umgås samtidigt som de har koll på barnen som leker och har kul alldeles intill.

Det här konceptet, alltså att det är ordnat så att barnen inte går bananas av långtråkighet medan de vuxna försöker föra ett samtal, är inte helt ovanligt här. Det är så grymt, grymt bra! Berlin är inte bara en barnvänlig stad, det är verkligen en barnfamiljsvänlig stad.

Eftersom Burg am See erbjuder både öl, god mat, utsikt OCH en superkul lekplats blir det fem plus av fem möjliga, helt klart. Dit går vi snart igen.

3 kommentarer:

 1. Så fantastiskt! Önskar att Bogotá var lite mer så. Bogotá är väldigt mycket bra, men barnvänligt är väl inte precis en av de grejerna.

  SvaraRadera
 2. Visst är det! Älskar verkligen Berlin för det här! Jag tänker ofta att det är synd att det inte är såhär på fler ställen i världen. Det är så mycket winwinwin!

  SvaraRadera
 3. Super härligt dit vill jag också gå!

  Har ju inte varit i Kreuzberg ännu!

  Finns bra kultur där också?


  GOtt NYTT ÅR !

  Fr farmor

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se