2012/07/16

Fler bra grejer för barn (och vuxna) i Berlin

Min kusin och hans familj kommer till Berlin nu i veckan. Han bad om lite bra tips på grejer man kan göra med en fyraåring här i stan. Jag har ju skrivit om det tidigare, men nu har jag samlat på mig några bra aktiviteter till.

Kinderbad Mon Bijou. Är det hett ute kan lite vattenlek mellan sevärdheterna vara perfekt. Mon bijou är ett utomhusbad för barn och ligger verkligen mitt i smeten. Passar fint för pausplaskande.

Alla strandbarer med sand som barnen kan leka i. Tidigare brukade vi åka till Bundespressestrand, de hade en hel lekplats där barnen kunde ha roligt medan mamma och pappa sörplade paraplydrinkar. Tyvärr var de tyvärr tvungna att stänga förra året. Buhu.

Aquarium. För den som inte orkar/vill göra en riktig zooutflykt kan kanske fiskvarianten vara ett skönt, och inte lika tidskrävande, alternativ?

Äta frukost på ställen där man kan sitte ute och barnen kan springa omkring. Till exempel på Nola's am Weinberg i Mitte eller på klassikern Café Wintergaarten im Literaturhaus i Charlottenburg. Båda har riktigt bra frukostar.

Och så några varningar:
AquaDom och Sea Life i Mitte i är INTE värt pengarna (17,50 per vuxen) och Legoland på Potsdamer platz må vara kul för barnen, men känns instängt och har en deprimerande effekt på föräldrarna. Nästan jämt. Så skit i det. Alla ska vara glada på semestern.

Photos of Cafe Wintergarten in Literaturhaus Berlin, Berlin


This photo of Cafe Wintergarten in Literaturhaus Berlin is courtesy of TripAdvisor

1 kommentar:

  1. Your suggestions all look great! Making me wish I was in Berlin :)

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se