2013/02/17

I fredags: Frukost på Intimes

Den som är på besök i Berlin ska inte missa att äta en riktig Berlinfrukost. En sådan där där man får in ett helt fat av godsaker, och så en korg med olika sorters bröd till. I början, när vi precis hade flyttat hit, gick vi ut och frullade hela tiden. Det kändes så himla lyxigt och var faktiskt ganska ekonomiskt eftersom vi höll oss mätta hela dagen sedan. På senare tid har det där lyxfrukostätandet klingat av, inte minst sedan barnen kom, men då och då skiter vi i gröten hemma och tar oss ut.

I fredags kom några vänner hit från Sverige och vi möttes upp på Intimes här i Friedrichshain. Det hör ihop med en pytteliten biograf och är ett klassiskt gammalt Östberlinhak – många tycker att det i stort sett är den enda genuina Friedrichshainstället som finns kvar.

Utifrån ser det ganska murrigt ut, men väl inne är det faktiskt riktigt mysigt och, desto viktigare, frukosten är jättebra. Rejäl och vällagad, med en riktig pannkaka som ingår i flera av menyerna (pannkaka=bra). Priserna ligger kring 7 euro ungefär, exklusive kaffe. Och, sehr praktisch, vi var inte hungriga förrän cirka åtta timmar senare.


Bild från i höstas, därav löven.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se