2013/02/18

I lördags: Rogacki


Det är hysteriskt trångt, du måste stå upp när du äter, personalen är superstressad och ser ut som att de skulle kunna segna ner med hjärtinfarkt när som helst och stället är så långt ifrån barnvänligt man kan komma. Men det gör inget, så fort du fått in maten kommer sådana detaljer att kännas så... oviktiga.

I saluhallen Rogacki äter du helt fantastiskt god mat. Fisk mest. Färsk såklart. Enkelt, stilrent, vällagat och helt sjukt jäkla gott. Rätterna ligger kring 10-12 euro och är värda varenda liten cent. Stånga dig in i folkmassan och slåss om en ståplats, eller boka din kvadratmeter att stå på innan – det gjorde vi och det var nog ett bra beslut med tanke på alla barn vi hade med oss.

Rogackibesöket fick bli det sista eventet för oss under helgen. Det fanns ju en söndag också men den var rätt slö och under eftermiddagen drog R till varmare breddgrader igen. Han hade kort tid hemma den här gången men vi utnyttjade den väl tycker jag, n'est-ce pas?

Vill du veta mer om Rogacki ska du läsa Martins inlägg om det. Han har förresten massor av grymma mattips på sin braiga Berlinblogg, tips tips!

3 kommentarer:

 1. Hej Johanna!

  Visst är det trevligt på Rogacki! Och tack för de fina orden!

  SvaraRadera
 2. Ja! Älskar det stället och åker gärna dit på lördagar (trots den hetsiga stämningen). Och tack själv för en bra blogg!

  SvaraRadera
 3. Mitt favoritställe är Café Oberholz vid Rosenthaler Platz.

  Inte för dess kulinariska attraktioner utan snarare för ait vi kan sitta där i timmar med våra surfplattor respektive Netbooks och kanske ta en paj. kaffe eller en öl.

  Den mysiga atmosfären gör detta fik till en höjdare.

  Macbooks tycks för övrigt vara populärt i Berlin.

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se