2013/02/16

I torsdags: Två favoriter i Friedrichshain


Jag och R gjorde vårt kiez i torsdags. Det fick bli så eftersom det var första gången vi lämnade över Isa till någon utanför familjen, skönt att vara nära om det krisar. Men det gjorde förstås ingenting, Friedrichshain har massor av riktigt bra ställen och vi längtade efter våra kvartersfavoriter som vi besöker alldeles för sällan.

Först gick vi till Booze och tog vi varsin fantastiskt god drink. Det är en av Berlins bästa barer och bartendersarna (säger man så?) där engagerar sig verkligen för att man ska få precis det man längtar efter. Motsvarar inte drinken förväntningarna så fixar de till den tills den är helt perfekt.
Fast det händer förstås nästan aldrig. Att man är missnöjd alltså.

Sedan gick vi till Schneeweiss. Tyroltema på menyn och en något högre prisklass än hos restauranggrannarna i kiezet, men så prisvärt. En wienerschnitzel som kostar 17 euro är liksom inte så dyr om den smälter på tungan och orsakar längt efter mer under flera dagar efteråt. Dessutom är det trevligt där, fint inrett och bra personal.

Middagen avslutades med den bästa efterrätten som finns, alltså crème brulee, och när vi kom hem var vi mätta, nöjda och lulligt lyckliga. Och barnen sov sött. Perfa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se