2013/02/06

Promenad med Herr Darlington

I dag lyste solen så jag och R tog en promenad, med Isa i vagnen. Det kändes nästan som vår.Vi gick över Modersohnbrücke, stannade till en stund mitt på för att ytterligare en gång försöka förstå varför det här anses vara Berlins mest romantiska utsikt, och sedan vidare ner mot Stralauer Allee. (Och nej, vi fattar fortfarande inte. Fattar ni?)Där, längs med Spree, ligger Universal Music.Förmodligen en och annan demo i paketen som körs in i dörren där, va?R fick för sig att det fanns en butik som sålde posters och sånt i entrén till Universal, så vi gick in och kollade. Men vi hittade bara en konstig strumpbutik, några fakebitar av muren och en giljotin som det stod sex på. Flummiga saker att ha i en entré?Sedan gick över nästa bro, Oberbaumbrücke. Den är så himla fin och man har dessutom inte sällan ett soundtrack när man går över eftersom gatumusikanter brukar stå och spela där.Hänglåsklotter. Alltså hänglås istället för klotter. Det syns inte här, men på många står det Haiko und Anke 4-ever. Eller nåt sånt.

Efter en schwarma och en liten tur runt i Neukölln gick vi hemåt igen. Tillbaka till kära gamla Friedrichshain. Det var en fin promenad. Inte minst för att jag och R gick den tillsammans. Det var alldeles för länge sedan vi något sånt senast.

4 kommentarer:

 1. Åh vad mysigt att promenera sådär. Men hallå, fejkbitar av muren? Du menar att murbiten min man köpte till mig sist han var i Berlin kan vara fejk? Åh jösses vad lättlurad jag är.

  SvaraRadera
 2. Låsen är kärlekslås, det är tradition här att låsa fast ett lås på en bro som symbol för evig kärlek.
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Kärlekslås

  SvaraRadera
 3. Sandra: Närå, du fick säkert en riktig bit (även om risken förstås är rätt stor att det en vanlig cementskärva. Jag menar, hur länge kan de hålla på att sälja bitar av muren till turister? Borde ju ta slut nångång. Jag borde undersöka det där.

  Kristina: Men va fint! Åh, då tar vi med ett lås nästa gång vi är ute på prommis.

  SvaraRadera
 4. Ah, det där är ett sa trevligt omrade att promenera i. Warschauer Strasse och sedan norrut eller söderut.

  Jag bodde i Kreuzberg, Wienerstrasse nära Görlitzer Park i ett halvår och det var verkligen en upplevelse.

  Kan man annat än att älska Kreuzberg ?

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se