2013/03/13

Eurovision Song Contest. Not so big in Germany.

Sitter på kontoret och spelar upp låten som vann Melodifestivalen i Sverige i lördags. De tyska kollegorna ser på mig som om jag vore tokig när jag berättar om delfinalerna, all hype och hur engagerade folk är (inte alla, jag vet. Men många).

De bara, till varandra:
– Vet du vem vi skickar i år? Ska vi skicka någon?
– Ingen aning. 

Och sedan till mig:
 - Vem var det som vann förra året? Just det, hon Euphoria. Men var kom hon ifrån?

Inte så konstigt kanske att intresset är lågt här. Tyskland är ändå landet som valde att låta Lena tävla igen 2011, bara för att det gick så bra 2010 (hon vann hela skiten, för den som glömt). Utan några omröstningar eller så innan, alltså. De bara skickade. Med sådana latmaskfasoner engagerar man knappast en befolkning. (Eller jo förresten, man kunde rösta. Fast bara på vilken låt Lena skulle sjunga. Hon fick ställa sig och sjunga tolv olika, och sedan kunde man ringa. Konstigt upplägg, va?)

Tyskland har i och för sig kört ett program som kallas Unser Star für Malmö, där artister har tävlat om vem som ska få åka. Det verkar dock inte alls ha haft samma genomslagskraft som vår Mello. Alls. Hur som helst, i år skickar Tyskland det här bidraget.
6 kommentarer:

 1. Det är nog inte så stort någon annanstans som i Sverige. I Finland har vi en (två?) uttagningar, that's it, och alla är glada tills vi förlorar i ESC igen :P

  SvaraRadera
 2. Helt sant. Sverige har helt enkelt dille på Mello.

  SvaraRadera
 3. Hahaha ja det ger ju lite perspektiv...

  SvaraRadera
 4. Nu tycker jag att ni är lite för negativa mot Sverige och ESC! Det vet väl alla att dom bara är avundsjuka på oss för att vi alltid vinner och ABBA och så den här tjejen (vad hon nu hette) med den här låten (vad det nu var för en) som vann förra året och egentligen borde vi automatiskt alltid vinna för att vi har värsta låtarna överhuvudtaget! Och det kan vi verkligen vara stolta över!

  SvaraRadera
 5. Hej Johanna,
  Jag heter Simon Petersson och studerar journalistik på Ljungskile folkhögskola. I april ska vi göra en reportageresa till Berlin. Jag vill titta på att det startas mycket it-företag i Berlin och att det är många svenskar som flyttar till Berlin för att slå sig in på den här marknaden. Jag skulle vilja få tag på en svensk person som flyttat till Berlin för att starta företag eller börja jobba i ett sådant. Känner du till någon som passar in på den beskrivningen?

  Maila mig: simon_petersson1985@hotmail.com.

  Tack på förhand
  Simon

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se