2013/03/09

Skype

Vi skypas! Ja! Bra! Så känns det nästan som att vi ses på riktigt!

Jag vet inte hur många gånger jag sagt sådär. Och det är ju en fantastisk uppfinning, det är det ju. Särskilt för alla utlandssvenska barn som sällan träffar familj och vänner i Sverige. Att få heja på kusiner och morbröder, om än bara i någon minut här och var, är viktigt. Det tror jag verkligen.

Men det här med att få till en skypeträff. Jäkligt komplicerat alltså. Åtminstone för en småbarnsfamilj. För att en någorlunda vettig pratstund ska komma till stånd måste båda barnen vara nöjda och glada och hyfsat tysta – skriker någon hör man ingenting av vad den i andra änden pratar om. Och de här tillfällena dyker upp cirka, hm, en gång om dagen? Och håller i sig i fem minuter ungefär.

SKYPEDAGS!

Jo visst, om nu personen, eller personerna, i andra änden
1. är hemma då
2. inte är upptagna med något just då
3. inte också råkar vara en småbarnfamilj. Hur stora är oddsen att de just när våra ungar är skypekompatibla också har fridfulla barn? Not so very high.

Så alltså Skype. Superbra grej. Verkligen. Men rackarns svårt att få till.

(Med det inte sagt att jag inte vill styra upp skypeträffar med alla där hemma. Det är ju det jag vill. Skam den som ger sig etc.)

4 kommentarer:

 1. Problemet med Skypandet är att det är ganska onaturligt att sitta och konversera med någon rakt upp och ner. De flest känner väl igen att det är roligare att interagera med varandra genom att t.ex. laga mat, leka eller dricka(saft).
  Så jag tycker nästa telefon är mer spännande, eller typ skype-lagamat med varandra.

  SvaraRadera
 2. Sant. När jag pratar med andra vuxna över Skype (eller Facetime) gör jag det helst utan video. Det är bara när barnen ska få prata med – och påminnas om – de vi pratar med som videofunktionen används. Och i det syftet är den grym. När vi väl får till det vill säga.

  SvaraRadera
 3. [url=http://www.christianlouboutintosale.co.uk]christian louboutin outlet uk[/url] Don't expect easy paddling, though. [url=http://www.vanesabrunosacparis.fr/]vanessa bruno Pas Cher[/url] Yzobammbp [url=http://www.oakleysunglassessforcheap.com/]oakley sunglass sale[/url]
  gzucce 779705 [url=http://www.oakleyssunglassessoutlet.com/]oakley sunglass stores[/url] 796094 [url=http://www.cheapsoakleysunglassess.com/]oakley sunglass sale[/url]

  SvaraRadera
 4. [url=http://www.christianlouboutintosale.co.uk]christian louboutin outlet uk[/url] OuterwearThough decks, bindings, and boots are the most essential gear, you won't have a great time on the mountain without the proper outerwear. [url=http://www.vanesabrunosacparis.fr/]vanessa bruno athe[/url] Ofxoovfrq [url=http://www.oakleysunglassessforcheap.com/]http://www.oakleysunglassessforcheap.com /[/url]
  rmaqad 315276 [url=http://www.oakleyssunglassessoutlet.com/]cheap oakley sunglass[/url] 519299 [url=http://www.cheapsoakleysunglassess.com/]oakley sunglass[/url]

  SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se