2013/03/21

Påskplanering


Min bror och hans familj kommer hit i påsk, så jäkla härligt. Det var evigheter sedan vi umgicks ordentligt och nu ska vi få hänga i fem hela dagar.

Så, det planeras alltså för fullt här. Påskaktiviteter! Förhoppningsvis har drivorna av snö smält bort tills dess också. Vore ju himla fint (just nu snöar det här i Berlin. Ah, well).

Det här funderar jag på just nu:

Riddarfestival med tornerspel och grejer ute i Spandau. Eje har dille på allt som har med riddare att göra just nu så det kan nog bli en hit om resten av gänget också är sugna. Åker vi dit på lördagen kanske vi kan titta på påskbrasan också (här eldas det under påsken istället för på valborg).

Påskfest och megativoli på Berliner Frühlingsfest vid Tegel. Karuseller och en halvmeter bratwurst liksom. Kan ju inte bli fel.

Till söndagen tror jag på en loppis. Det var länge sedan jag var på den i Mauerparkt och den på Arkonaplatz (de ligger nära varandra så brukar alltid ta båda i samma vända). Om det är skönt väder blir det nog fint. Så kan vi ta en kaffe någonstans längs med Oderbergerstrasse efteråt.

Och sedan ska vi såklart leta påskägg och måla ägg och sånt också. Laga middag ihop, länge. Med råvaror vi köpt på älsklingsekomarknaden här i Friedrichshain (se duktiga Hannas bilder därifrån här). Åh, längtar!

Och faktiskt, även om jag ibland är lite ledsen över att vi bor så långt ifrån våra familjer och nära vänner så gör ju ändå det här långtbortandet att vi, när vi väl träffar dem, ses ordentligt. Umgås intensivt och länge. Så himla mycket värt.

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se