2010/12/31

2010. Berlin. Ick.

Zurück. I Berlin alltså. Här är det lika snöigt och kallt som i Stockholm och äntligen kan jag ta på mig mina rosaspräckliga benvärmare och snökängor utan att känna mig som en luffare. Outfiten funkar liksom bättre här än i Stockholms snyggast-vinner-innerstad.

2010 går ju som bekant mot sitt slut och har med alla säkerhet innehållet allt möjligt spännande. Tror jag. Varje gång jag har funderat över hur jag ska summera året har jag nämligen bara fått ett enda ord i skallen: BEBIS (min son alltså). Bebis börjar äta, bebis börjar gå, bebis börjar springa, bebis börjar slänga allt han kommer åt i toaletten, bebis slutar vara bebis, han börjar på dagis, börjar säga bajs och lördag och torka och hej...

Ni hör, mitt huvud är befolkat av min pojke och jag har verkligen svårt att komma ihåg annat än sånt som har med honom att göra (småbarnsförälder, hey, här är jag). Det har varit tokigt intensivt och min fina unge har krävt så fantastiskt mycket uppmärksamhet och energi att alla minnen liksom raderats efterhand för att fixa plats på hårddisken. Med andra ord - vilken evinnerlig tur att jag har bloggat hela tiden och sparat allt på en annan server också!

Så här kommer, tack vare mina gamla blogginlägg, 2010 års Åretslista. Tyvärr finns varken någon "coolaste klubben", "ballaste baren" eller "schysstaste klädbutiken" med - det har liksom inte blivit så mycket sånt under 2010. Bebis, ni vet.
Gott nytt år på er! Snart kommer ett till, hurra!

Årets á la Berlin Ick:
Tyskmat: Mettwurst. Rå fläskfärs. Jag har testat det, på en brödbit, det var gott. Och lite läskigt. 

Gatukonst: Vår fasadmålning som kom till i somras. Jag älskar den och blir glad varje gång jag närmar mig huset.

Flopp: Byggandet av Stadtschloss som skulle påbörjas i år. Blev det något? Nej. Är vi glada för det? Ja!

Uppträdande: The mob, under dansföreställningen Lucky Trimmer på Volksbühne im Prater. Helt jävla underbara.

Skrubbning: Den jag fick av den turkiska kvinnan på Hamam für Frauen gick inte av för hackor. Jag var bebislen i flera dagar. Bäst var inskumningen á la biltvättsvisp. 

Bomb: Den som hittades vid Ostkreuz på en sisådär 500 kilo. Kvar sen andra världskriget. Berlinvardag – och här är några till.

Lekkafé: Amitola här i F-hain. Trevlig personal och ett enda stort rum där man kan ha koll på sin knodd medan man sörplar sin latte i godan ro.

Förvandling: Det gamla slakthusområdet mellan Friedrichshain och Prenzlauer Berg som har gått från att vara ett tomt fält till byggarbetsplats till townhousemekka på nolltid. Nu springer perfekta små barn på perfekta små gräsmattor (eller gör perfekta snögubbar nu när det är vinter) framför nymålade hus som ser ut lite som sockerbitar som staplats på varandra.  Här är ytterligare ett av Berlins nya townhouseparadis, Stralau.

Museumsnackis. Den om Hitlerutställningen.

Marknad: Ekomarknaden vid Boxhagener platz. Den har varit så mysig i år, en riktig lördagsfavorit.

Blogginlägg: Alla talar om Lena. Flera tusen besökare på samma kväll (när hon vann hela skiten). Mycket för att vara min lilla blogg. 

Kontrast: Mitt liv som arbetande småbarnsmamma.   

Lyckligaste Berlinmoment: Varje gång jag kommer hem.

3 kommentarer:

  1. Fin lista! Gott nytt år på dig! Saknar dig/er!

    SvaraRadera
  2. Bra, jobba hårdare när det krävs och vila när det behövs. Å fortsätt att skriva sig!

    God fortsättning!

    SvaraRadera

Follow JohannaPaues on Twitter Resor
Toppblogg.se